divendres, 30 de setembre del 2011

Aprovades les mocions presentades per ERC-RCAT

En el Ple municipal celebrat ahir a la nit, es van aprovar les dues mocions presentades per ERC-RCAT.
Dels onze regidors que integren el consistori, un regidor del GISP va excusar la seva presència.

La moció lingüística va ser aprovada, amb els vots a favor de tots els membres del consistori.

La proposta de la creació d'una comissió per solucionar l'accés de vianants entre Sant Antoni i les urbanitzacions de Can Vila, Vallserena i Can Ram, va ser aprovada per cinc vots a favor dels membres de l'oposició i cinc abstencions dels membres de govern.

També es va incorporar en l'ordre del dia, un punt proposat pel govern, per aprovar la creació d'una comissió supra-municipal amb Sant Antoni, per tal de poder tractar els temes que afecten ambdós municipis.
Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els membres del consistori, així com la resta de punts del Ple Municipal.

A continuació us adjuntem els enllaços de la proposta que ERC-RCAT ha treballat per tal de poder proporcionar una de les possibles solucions del pas de vianants pel punt de la Farinera, d'una manera acurada i precisa.

Aquesta proposta només serveix com a referent per poder fer-nos una idea del cost que comporta, simplement es una aportació, en tot cas esperem que la comissió responsable d'aquest tema, trobi una solució per als veïns dels dos municipis.
El que desitjem, es que els dos consistoris puguin arribar a una entesa en aquest punt com en tants d'altres, dels que comparteixen els dos municipis.

Ens felicitem pel canvi de tarannà dels dos governs en la seva relació, en sortirem guanyant tots els veïns i veïnes dels dos pobles.


Enllaços:




Topo
Fotos exemple

dimecres, 14 de setembre del 2011

Moció en favor de la llei d'immersió lingüística

Atès el moment polític que està vivint el nostre país i davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què es donen dos mesos perquè la Generalitat de Catalunya apliqui les mesures necessàries perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola, en aplicació de la sentència del desembre del 2010 del Tribunal Suprem (TS), el Grup Municipal d’Esquerra i Reagrupament, ha entrat una moció a l’Ajuntament de Sant Pere en suport del sistema d’immersió lingüistica.

A la moció, es demana que tots els partits representats al consistori mostrin el seu rebuig a la sentència, donguin suport a la immersió lingüística en els nostres centres educatious, vetllin per l’extensió del sistema d’immersió lingüñistica d’acord amb els preceptes de la Llei d’educació de Catalunya i donguin suport als membres de la comunitat educativa que han donat mostra de la seva voluntat de no acatar la sentència.

A la moció també es demana que l’ajuntament s’adhereixi i dongui suport a la iniciativa som.escola i que faci arribar aquest acord al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya i al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Adjuntem la moció presentada aquest migdia.




dimecres, 7 de setembre del 2011

Proposta sobre Can vila conjunta ERC-RCAT de Sant Antoni i Sant Pere

Aquest mati, s'ha presentat alhora ambdós municipis, aquesta proposta conjunta entre ERC-RCAT de Sant Antoni i Sant Pere, per tal de donar una solució al accès no motoritzat entre les urbanitzacions de Can Vila, Vallserena i Can Ram amb el nucli de Sant Antoni, amb un mínim de seguretat.


Adjuntem unes fotos del punt més perillós pels vianants i ciclistes, juntament amb la proposta presentada.