dimecres, 11 d’abril del 2012

Fem balanç (II)

Continuem amb l’actualització de tasques fetes pels nostres regidors. Ara és el torn del regidor Joan García que s’ha fet càrreg de les regidories de Participació Ciutadana, Promoció Econòmica i Turisme.

Durant aquest mes i mig des que es van assumir responsabilitats en les regidories esmentades, s’ha fet una feina ingent de sembra. Sembla mentida que hi hagués tants assumptes pendents i tants assumptes desenfocats que no permetien tirar endavant el nostre municipi. Des de tècnics que no feien la seva feina perquè se’n sentien apartats, fins a màquines que ningú no arreglava per manca de no se sap ben bé què. Això per no parlar de les difícils relacions amb Sant Antoni.

Aquestes primeres setmanes, doncs, han estat dedicades a la sembra. A fer-se càrrec de la situació desgavellada i a posar les bases que permetin fer actuacions responsables i d’impacte pel nostre municipi en les àrees de gestió encomanades.

Us en detallo algunes de les més importants.

  • Dins de la comissió supra municipal amb Sant Antoni, s’ha decidit conjuntament, posar en marxa l’estudi topogràfic del sector de la farinera per poder condicionar aquest tram a la circulació de vianants amb seguretat. Les despeses seràn del 50% per cada municipi.
  • S’ha engegat la renovació del Consell del Poble, s’ha creat una comissió per modificar el reglament i ja han fet tres reunions avançant força la feina. La propera reunió serà el dia 16-4-12. Actualment ja tenim dues persones inscrites per obtar a la ser vice-presidents del Consell.
  • Es van establir contactes amb Sant Antoni dins la Comissió Supra Municipal de Promoció Econòmica i Turisme, per tal de signar un conveni que permetria a Sant Antoni comptar amb el servei d’ocupació que actualment es gestiona des de Sant Pere. A hores d’ara s’esta redactant aquest conveni.
  • S’han establert contactes amb St. Atoni per potenciar el sector del turisme. De moment podrem millorar les indicacions en el terme de Sant Antoni, per arribar a Sant Pere i al Parc Natural del Montseny.
  • S’ha creat un formulari per les parades del mercat. A hores d’ara ja s’han sumat una parada d’olives i bacallà i una altra de sabates. Properament també en tindrem una d’embotits. Tot això ha implicat una lleu reestructuració de l’espai.
  • S’estan preparant pressupostos per demanar subvencions per tal de condicionar el nucli històric, arranjar la Torre Roja per poder-la visitar, senyalitzar set rutes a peu i en BTT, així com la millorar de tots els cartells indicadors des de Llinars, cap a Sant Antoni i Sant Pere.
  • En breu podrem penjar a la web tota una sèrie de rutes a peu o BTT i farem tríptics per tenir a la Mongia. Es demanaran subvencions per poder-les senyalitzar amb fites com les del PR.
  • També hi ha en projecte el condicionament de la Font del Borrell i la Font del Roure; a més de la creació d’un mirador a la Creu de Quatre Camins. S’estan elaborant pressupostos per totes aquestes actuacions i possibles subvencions.
  • S’ha establert contacte amb mossèn Recasens per tal de restablir una bona relació i poder fer visites a l’església els dies festius i en l’àmbit de visites guiades de la Mongia. Fins i tot les relacions amb el clero estaven embarrancades.

Ja veieu, sembrar, sembrar i sembrar. A veure si ben aviat, i amb unes condicions mínimament favorables de treball, podem començar a recollir.

Si us plau, no dubteu en contactar amb nosaltres i explicar-nos tot allò que penseu que pot beneficiar el nostre municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar el teu comentari.