dimarts, 5 de juny del 2012

El moment social, econòmic i polític del país no està pas per tirar cohets. Massa gent descontenta. Massa sordera per part dels nostres responsables polítics. Massa individualisme i poca consciència social. Massa poder dels diners. Poc poder de les idees. Massa gent que seguix el guió i massa por per sortir-se’n.
Arrel de la consulta ciutadana d’Arenys de Munt el Setembre de 2011, un moviment social es va estendre per tot el nostre país. Va ser aixó com a la tardor de l’any 2010 un grup de ciutadans i ciutadanes de Sant Pere de Vilamajor van trobar-se i es van posar d’acord per crear Sant Pere de Vilamajor Decideix (SPVDecideix).
Aquelles reunions van ser el reflex de com els catalans, en aquell cas els Vilamajorencs, podem ser capaços de treballar pel bé comú, aparcant diferències personals. Això no és sempre fàcil i vol que tothom ceideixi d’una manera sincera. Però la idea clara del bé comú i la constatació de tots estem donant el màxim de la nostra capacitat, va permetre la constitució de SPVDecideix. Van ser unes setmanes de feina intensa, de feina sincera, de feina desinteressada. Ningú va sentir-se manipulat per unes sigles o per unes altres. Tothom va fer de tot amb alegria, amb il·lusió, amb el convenciment de treballar pel seu poble. Amb el convenciment que ningú no intentaria apropiar-se’n sinó que seria un triomf de tots.
Aquesta feina ingent, i ben feta, va permetre que al nostre municipi s’organitzés una consulta ciutadana per preguntar als Vilamajorencs la seva opinió sobre la independència de Catalunya. El 13 de Desembre de 2010 la participació al nostre municipi va ser del 29.7% del cens i el resultat va ser favorable a la independència de Catalunya amb més del 90% dels vots afirmatius.
Va ser la demostració de com un poble és capaç de mobilitzar-se, de no espantar-se davant d’amenaces d’aplicar una llei injusta i de la voluntat d’alçar la veu per fer-se sentir i reclamar allò que es vol.
Des d’aquell moment, la majoria d’institucions del nostre país, també el nostre ajuntament, s’han vist superats pels fets tossuts i han intentat minimitzar les consultes i restar importància a la feina dels voluntaris.
El nostre grup municipal no vol que aquell esperit i aquella unió caiguin en l’oblit. Per això hem presentat al Ple de l’Ajuntament una moció per tal que es faci un acte institucional d’agraïment i homenatge als voluntaris de SPVDecideix. Igualment, demanem que es pugui crear un espai físic que serveixi  de testimoni intemporal per recordar que un dia de l’any 2010, el ciutadans de Sant Pere de Vilamajor, es van mostrar ampliament favorables a la Independència de Catalunya.
A la moció s’hi va afegir el grup de Convergència i Unió i va ser aprovada per sis vots favorables en el passat Ple Municipal del dia 31 de maig.
Ens queda encara molta feina per fer i serà fonamental fer-la, novament, de manera generosa, coordinada, col·laborativa i donant cadascú el millor d’ell mateix. Hem de ser capaços que, al menys al nostre poble, l’esperit de SPVDecideix es mantingui viu.
Gràcies a tots i visca Catalunya.

Podeu veure el text original de la moció a l'enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar el teu comentari.