dimecres, 18 de gener del 2012

Comunicat de premsa 18-01-2012

Davant la situació complicada a Sant Pere de Vilamajor, amb dimissió dels càrrecs de 3 regidors de l'equip de govern de Convergència, el grup municipal d'Esquerra i Reagrupament fa la següent nota de premsa.

ERC-Reagrupament i ISP-ICV-E, demanen que es convoqui la comissió d’hisenda de Sant Pere.

Els partits de l’oposició ERC-Reagrupament i ISP-ICV-E, han presentat aquest matí una sol.licitud de convocatòria de la comissió d’hisenda de l’ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

En el darrer Ple de 22 de Desembre l’equip de Govern de Convergència i el PSC, va demanar poder utilitzar uns crèdits que havien estat concedits per a la construcció de la sala polivalent, per pagar factures pendents amb proveïdors. Esquerra-Reagrupament i ISP i l’altre partit de l’oposició, el GISP, van presentar una moció en que es donava suport a aquest canvi de destinació dels diners, condicionat a la creació d’una comissió que revisés totes les factures pendents i també assegurés el pagament estricte del deute.

La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els regidors del Plenari. Des d’aquell dia, fa gairebé un mes, no s’ha convocat la comissió d’hisenda per revisar les factures i hi ha informacions internes de l’ajuntament que asseguren que s’han fet pagaments d’endarreriments a un determinat proveïdor.

Joan Garcia (Reagrupament) diu: “Això contradiria absolutament l’acord pres en Ple i no podem quedar-nos de braços creuats. De moment demanem que es convoqui oficialment la comissió i esperem que l’Alcalde i el regidor d’hisenda ens informin del per què i com s’ha efectuat aquest pagament a esquenes del Ple”.

Lola López (ISP-ICV-E) apunta que: “Aquesta manera d’actuar de l’alcalde convergent ha estat una constant en aquesta legislatura i també en l’anterior”.

D’altra banda, l’alcade de Convergència, Josep M. Llesuy s’ha posat a disposició dels veïns per explicar-los de primera mà els números de l’ajuntament, ateses les informacions que han sortit darrerament sobre un deute voltant els 4 mil·lions d'euros. Els regidors Joan Bruguera (ERC), Joan Garcia (Reagrupament) i Lola López (ISP) ja s’han posat a la cua i han demanat hora.

Bruguera (ERC) ha comentat: “no entenem per què les explicacions no les dóna el regidor d’hisenda que s’ha passat sis mesos furgant en les finances municipals i és qui va donar la xifra del deute a l'últim ple. Però en qualsevol cas, si l’alcalde diu que ho explicarà als veïns, nosaltres estem molt interessats en escoltar-l’ho. No hi ha hagut manera, en 4 anys, que ens ho hagi explicat ni en les comissions ni tampoc en els plenaris. No entenem aquest rampell sobtat que li ha agafat ara, però nosaltres volem ser dels primers en sentir com justificarà que s’hagi pagat més de 500,000 euros a un sol proveïdor sense que ni tant sols hi hagi un contracte formal de prestació de serveis. Serà molt interessant i estem delerosos d'escoltar-lo".

Davant les informacions que els tres regidors de Convergència de l'equip de govern han plegat de les seves responsabilitats de govern, Bruguera, Garcia i López assenyalen: "no ens estranyaria gens. A l'anterior legislatura Convergència va treure 3 regidors i l'alcalde Llesuy va aconseguir que n'hi pleguessin 5 del govern. Això és un altre rècord mundial que ostenta. No sabem quant de temps Convergència permetrà que aquesta situació continuï. Però aquest és un assumpte intern d'aquest partit".

1 comentari:

  1. I no fareu res sobre la nul·litat de l'aprovació de lesOOFF per a 2012??

    ResponElimina

Moltes gràcies per deixar el teu comentari.